LITTLE KNOWN FACTS ABOUT METAFIZIK UZMANı.

Little Known Facts About metafizik uzmanı.

Little Known Facts About metafizik uzmanı.

Blog Article

Ama bu cevap pek çok kişiyi tatmin etmez. Hala, merhum felsefeci Derek Parfit’in dediği gibi, yanıtını veremediğimiz iki soru kalır bu durumda bile: Neden sonsuz bir nedenler zinciri var ki? Dahası, neden bu spesifik sonsuz nedenler zinciri var?

Yine bir başka örnek özelliklerin varlığı konusunda verilebilir. Özelliklerin tümeller olduğunu düşünenler ve özelliklerin tikeller olduklarını kabul eden trop nominalistleri özelliklerin var olduklarını kabul ederler. Burada özelliklerin tümeller olduklarını ve tikeller olduklarını iddia etmenin ne demek olduğunu da kısaca açmak gerek. Herhangi bir özelliği ele alalım. Mesela kırmızılık özelliğini düşünelim. Kırmızılığın bir tümel olması demek, en azından bunu anlamanın bir yoluna göre, kırmızı olan bütün varlıkların aynı kırmızılık özelliğini ‘paylaştıklarını’ söylemeyi gerektirir. Yani bir masa, sandalye, ya da insan bedeni gibi sadece belli bir konumda bulunabilen ve bir kere örneklenebilen ‘tikel’ nesnelerin yanı sıra birden fazla defa örneklenebilen ve aynı anda birden fazla yerde bulunabilen tümeller diye bir kategori de vardır.

Nedensellik gerçekliğin bir parçası mıdır? Bir şeyin diğerine neden olması ne demektir? Nedensellik varoluşun temelinde olan bir şey midir? Yoksa ondan daha temel şeylerden dolayı ortaya çıkmış bir şey midir?

Metafizikçiler, örneğin, en temelde var olan şeylerin neler olduğuyla ilgilenirler. Dahası, en temeldeki şeylerle en temelde bulunmayan şeyler arasındaki ilişkinin nasıl olduğuyla da ilgilenirler.

Özgür irade nedir? İrade hangi koşullar altında özgürdür ya da özgür değildir? Özgür iradeye sahip miyiz? Eğer seçimlerimiz belirlenmişse yine de özgür iradeden bahsedebilir miyiz?

Metafizik, kelime anlamı itibariyle “fizik ötesi” anlamına gelir ve felsefenin bir dalıdır. İlk olarak Antik Yunan filozofu Aristoteles tarafından ortaya atılan bu terim, daha sonra varlığın temel doğasını, gerçekliğin maddi olmayan yönlerini ve ilk ilke ve nedenleri inceleyen felsefi bir disiplin haline gelmiştir.

Uç bir örneği düşünelim. Diyelim ki bir beyin tümörü nedeniyle X kişisi diğer insanlara acı çektirmek ve cinayet işlemek yönünde karşı konulmaz bir istek duyuyor. Bu isteğine karşı çıkması mümkün değil ve haliyle X, birilerini öldürüyor olsun.

Bu durumda bilim ve metafizik bir anlamda ‘aynı işle uğraşan’ disiplinler olarak görülebilir. Her iki disiplin de bize varlığın ve var olan şeylerin doğasına dair bilgi vermeye çalışır.

ayrica eşler veya sevgililer için dişil enerji meditasyonunda iyiyim,kendinizdeki dişi enerjinizin yükselmesini ve karşı cinsi etkilemenizi,sizing bağlanıp gözünün başka birisini görmemesini...

Metafiziksel iddialar genellikle doğrudan gözlem veya deneyimle desteklenemez, bu nedenle bilimde olduğu gibi doğrulanabilirlik konusu metafizikte farklı tartışmalara sebep olur.

Ancak çoğu bilim felsefecisi ve metafizikçi Bas van Fraassen kadar ileri gitmez. Bilimin ‘gerçeklikle’ ilgilendiği, nelerin var olduğu gibi konularda bilgi verdiği genellikle kabul edilir.

Şöyle düşünebiliriz: Metafizikle kastettiğimiz şey aslında ‘felsefi metafizik’tir. Yani felsefenin yöntemsel araçlarıyla yapılan metafiziktir. Bilimse, ne tür şeylerin var olduğu, bu şeylerin aralarındaki ilişkilerin nasıl olduğu gibi problemlerle ilgilendiği nispetle ‘ampirik’ ya da ‘deneysel metafizik’ ile uğraşır.

 *En iyi metafizik uzmanı* – Bu ifade, genel anlamda metafizik alanında en iyi kabul edilen kişiyi ifade eder. Bu terim de oldukça subjektiftir ve herkes tarafından kabul gören bir here standarttan ziyade kişisel deneyimlere ve itibara dayanır.

Yaklaşık ten yıldır da profesyonel olarak tarot okuması yapıyorum. Kuantum danışpersonıyım. Bilinçaltı ve kuantum alan okuması seansları vermekteyim.

Report this page